Taaltrainingen bij Taalplein

Nederlands op de werkvloer

Wie kent het niet? Miscommunicaties op de werkvloer, met als gevolg vervelende conflicten of onveilige situaties. Een taalbarrière kan voor zowel werkgever als werknemer verschillende obstakels opleveren. Zo kunnen bijvoorbeeld instructies verkeerd begrepen worden, waardoor er meer fouten gemaakt worden, met als gevolg dat werknemers minder productief werken.

 

Vaak zijn miscommunicaties een gevolg van verschillen in taal, werkhouding, cultuur en achtergrond. Door middel van inclusief taalgebruik, met name op de werkplek, is de kans groter dat iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Dit zorgt voor een positieve werkomgeving, waardoor mensen zich meer op hun gemak voelen om hun steentje bij te dragen en hun talenten te benutten. 

 

Wij bieden daarom Nederlandse taaltrainingen aan bij bedrijven die willen investeren in zowel hun werknemers als bedrijf.

 

Werkgever en werknemer

Voor wie zijn deze trainingen?

✅ Organisaties die willen investeren in het succes en de toekomst van hun werknemers

 

✅ Werkgevers die het vertrouwen, de productiviteit en de motivatie van hun personeel willen stimuleren

 

✅ Bedrijven die een positieve, veilige en ondersteunende omgeving willen creëren

 

✅Particulieren die de Nederlandse taal willen leren omdat ze in Nederland werken en/of willen integreren in de Nederlandse samenleving

Ben jij een werkgever, werknemer of particulier en geïnteresseerd in onze trainingen? Laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven van ons nieuwe aanbod.

Waarom kiezen voor Taalplein?

Taalplein is expert in taaltrainingen voor absolute beginners tot gevorderden. Tijdens een intakegesprek stellen we het niveau van de deelnemers vast en bespreken we elkaars verwachtingen, denk daarbij aan studieduur, huiswerk en leerdoelen. Ook de inhoud van het studieprogramma wordt volledig afgestemd met u en/of uw bedrijf.

 

Onze taaltrainingen hebben veel pluspunten. Ten eerste bieden wij zowel klassikaal als online lessen aan, zo kunnen we rekening houden met de privé- en werksituatie van de deelnemer en de gestelde doelen zo efficiënt mogelijk halen. De docent is ook digitaal bereikbaar om extra ondersteuning te bieden op afstand. Ten tweede stemmen we de inhoud van het studieprogramma af met u en/of uw bedrijf, daardoor kunt u of uw personeel direct in de praktijk oefenen en de taal sneller leren.

1. b

Er wordt aandacht besteed aan:

✅Tempo- en niveauverschil binnen de groep

 

✅ Begrijpend lezen, luisteren, schrijven en spreken

 

✅ Technische woordenschat en industrie-specifieke vaktermen

 

✅ Werkinstructies en veiligheidsvoorschriften

 

✅ Actualiteiten binnen de bedrijfstak

Na de training

Afhankelijk van de gestelde leerdoelen is het mogelijk om een toets af te leggen van A1 t/m B2 niveau. Na het afronden van de training ontvangt de deelnemer een certificaat.

Nederlandse taaltrainingen in uw bedrijf organiseren?

Vraag direct een offerte aan. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.